Actualitat

Ciutadans BCN (Cs) denúncia davant la Comissió de Garantia de la Generalitat de Catalunya el bloqueig d’informació del govern municipal

by csbarcelona — 26 abril 2021 @ 15:56
Comparte

• Ciutadans (Cs) reclama l'accés a expedients i a les peticions d'informació sol•licitades des de 2019

Barcelona, dilluns 26 d’abril de 2021.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona ha presentat una denúncia davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) de la Generalitat de Catalunya davant el bloqueig d’informació del govern municipal amb la formació liberal.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs), Luz Guilarte, ha especificat que “el govern municipal, avui dia, encara no ha donat resposta a un total de 36 peticions escrites d’informació que hem tramitat” i ha recordat que el termini màxim per a la contestació de les peticions escrites “no pot superar els 30 dies”. En aquest sentit, ha ressaltat que entre les peticions d’informació no contestades es troben: el cost del viatge realitzat per Colau a Nova York durant les festes de la Mercè de 2019, l’accés als expedients de Mediapro o Calaix de Cultura, i les subvencions atorgades a Observatori DESC, entre altres. Guilarte ha concretat que “Colau no vol que els barcelonins sàpiguen en què es gasta els diners passant per sobre dels drets de l’oposició”.

Finalment, Guilarte considera “inadmissible” la falta de transparència del govern municipal l’objectiu del qual, segons ha manifestat, “és el de posar traves a la labor fiscalitzadora de Ciutadans i impedir que puguem desenvolupar amb normalitat el nostre treball”. Per a l’edil, és inacceptable l’opacitat amb la qual gestionen Colau i el PSC el govern municipal per això espera “que la GAIP reconegui el nostre dret a la informació i obligui el govern municipal a donar resposta a les peticions formulades per Ciutadans”. “Enfront de la incompetència i les males pràctiques de Colau i el PSC, Cs aposta per la transparència i el bon govern”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD