Actualitat

Ciutadans BCN (Cs) demana l’obligatorietat de la matriculació de bicicletes i patinets a Barcelona

by csbarcelona — 15 abril 2021 @ 14:26
Comparte

• La presidenta de Cs, Luz Guilarte, sol•licita “la gratuïtat de la matriculació durant 12 mesos”

Barcelona, dijous 15 d’abril de 2020.- La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha presentat la proposta de la formació liberal per a la modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles.

Entre les iniciatives que ha presentat la líder de la formació taronja destaca la petició de l’obligatorietat de la matriculació de bicicletes i patinets de Barcelona. Davant aquesta mesura, Guilarte ha proposat “la gratuïtat de la matriculació durant 6 mesos” una iniciativa que permetrà exonerar la taxa actual de 9,50 €uros. Així mateix, Luz Guilarte ha detallat que si s’aplica aquesta mesura, “es facilitaria la identificació de bicicletes o patinets sostrets i evitaria la seva venda en plataformes digitals”.

A més de la matriculació de patinets i bicis, Ciutadans sol·licitarà l’extensió de l’obligatorietat de l’ús del casc per a aquests vehicles, perquè com ha recordat “actualment la norma només recomana el seu ús” així com la contractació obligatòria d’una assegurança de responsabilitat civil per a bicis i VMP ja que com ha indicat “l’augment de la sinistralitat obliga a prendre mesures de protecció”.

Finalment, Luz Guilarte ha concretat que també proposarà l’estudi de l’enduriment del règim sancionador i intensificar el control de la Guàrdia Urbana “per a generar un efecte dissuasiu davant el mal ús d’aquesta mena de vehicles i bicicletes per part d’alguns usuaris”.

 

Volver a ACTUALIDAD