Actualitat

Ciutadans BCN aconsegueix el suport unànime per sol•licitar al Govern d’Espanya que els ajuntaments optin al 10% dels fons europeus

by csbarcelona — 26 març 2021 @ 15:38
Comparte

• La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, denuncia que “és inacceptable que els ajuntaments siguin els últims a rebre ajudes quan són els primers en haver d´ajudar als ciutadans”.

Barcelona, divendres 26 de març de 2021.-  El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit el suport unànime de tots el grups polítics del consistori per sol·licitar al Govern d’Espanya que els ajuntaments optin al 10% dels fons d’ajudes europeus. Durant la seva intervenció en el plenari, Luz Guilarte, ha denunciat que “és inacceptable que els ajuntaments siguin els últims a rebre ajudes quan són els primers en haver d’ajudar als ciutadans” i per això ha agraït el suport de tots el grups ja que com ha considerat “Barcelona ha de liderar aquesta reivindicació”.

La líder de la formació liberal a l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que “cal posar en valor la força i la importància del municipalisme, i no només de paraula” i ha incidit que “aprovar aquesta proposició es donar un vot favorable al municipalisme, al món local i a la política de proximitat”. En aquest sentit, Guilarte ha dit que els fons ‘Next Generation’, si finalment arriben els municipis “afavorirà la possibilitat de fer polítiques que tinguin en compte els barcelonins en la sortida d’aquesta terrible crisi”.

Més enllà de l’aprovació de la iniciativa de Ciutadans, Luz Guilarte ha criticat “les promeses incomplertes de Sánchez i Podem” ja que com ha asseverat “els ajuntaments continuen sense obtenir cap resposta oficial sobre la distribució dels fons d’ajuda” i “continuen enfrontant-se a la crisi i a les despeses derivades de la COVID19 amb recursos propis”.

Finalment, Guilarte ha aprofitat la iniciativa per reclamar la creació d’una Agència Independent de Reconstrucció i Reformes “que vetlli per una execució transparent, eficient, equilibrada i despolititzada d’aquests recursos”.

Volver a ACTUALIDAD