Actualitat

Ciutadans aconsegueix que es reconegui a Salvador Dalí amb un carrer o plaça a Barcelona

by csbarcelona — 16 febrer 2021 @ 12:28
Comparte

• La iniciativa de la formació liberal compta amb el suport unànime de tots els grups del consistori

Barcelona, dimarts 16 de febrer de 2021.- Salvador Dalí finalment tindrà un carrer o plaça de Barcelona, després que la proposta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona hagi prosperat en comptar amb el suport unànime del conjunt de forces polítiques del consistori.

La portaveu de la formació liberal en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esport, Marilén Barceló, ha asseverat que “Barcelona té un deute amb Dalí” ja que com ha explicat és irracional que la figura de Dalí no compti encara amb cap carrer, avinguda o plaça de la nostra ciutat amb el seu nom. L’edil en la seva intervenció ha recordat “els enormes vincles de l’artista amb la ciutat” i ha posat èmfasi en el caràcter internacional de la seva obra i de la seva pròpia figura per ser com ha esmentat “un pioner i el gran referent del surrealisme”.

Finalment, Barceló ha agraït al conjunt dels grups del consistori el suport a la iniciativa de Ciutadans perquè com ha esmentat “Barcelona li devia aquest reconeixement a un dels grans artistes multidisciplinaris del S.XX”. “El llegat de Dalí contínua entre nosaltres i és un referent internacional de la cultura del nostre país”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD