Actualitat

Ciutadans Barcelona (Cs) demana la revisió dels protocols actuals d’assistència a les persones sense llar a Barcelona

by csbarcelona — 12 gener 2021 @ 11:52
Comparte

• La portaveu adjunta del grup municipal de Cs a l'ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, recorda que en l'última dècada “el nombre de persones sense llar a Barcelona ha augmentat un 72%”

Barcelona, dimarts 12 de gener de 2021.- La portaveu adjunta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, ha lamentat la defunció de les dues persones sense llar ocorreguda a la ciutat durant l’onada de fred i ha demanat la revisió dels protocols actuals d’assistència a les persones sense llar a Barcelona.

Barceló ha recordat que en els últims deu anys “el nombre de persones sense llar a Barcelona ha augmentat un 72%” per això ha instat el govern de Colau i del PSC “a posar en marxa una estratègia més eficaç que eviti desgràcies com l’ocorreguda”. En aquest sentit, Barceló ha exigit “l’augment dels educadors de carrer” ja que com ha asseverat “permeten un tracte més individualitzat per a afrontar aquesta situació” perquè com ha indicat “són el primer vincle que tenen els sense llar per a sol·licitar ajuda”.

L’edil, així mateix, ha recordat que la formació liberal ha reclamat en nombroses ocasions al govern municipal que “es mantingui disponible durant tot l’any, i no sols durant l’operació fred, les 400 places d’allotjament existents” ja com ha concretat “aquests espais no poden només obrir-se per qüestions de temperatura perquè són una necessitat durant tot l’any, no sols a l’hivern” i ha insistit en la necessitat d’augmentar el nombre de places a causa de l’increment de persones sense llar a Barcelona durant els últims anys.

Finalment, la regidora considera que l’ajuntament de Barcelona “ha de treballar amb programes d’inserció on existeixi col·laboració públic privada amb l’objectiu d’evitar pèrdues humanes”.

Volver a ACTUALIDAD