Actualitat

Ciutadans BCN (Cs) denúncia davant el Tribunal de Comptes a Ada Colau per possibles incompliments legals en la contractació pública

by csbarcelona — 14 octubre 2020 @ 15:39
Comparte

• La presidenta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona adverteix que “Colau abusa de la contractació menor de manera massiva, arbitrària i discrecional”

Barcelona, dimecres 14 d’octubre.–  La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha anunciat la presentació davant el Tribunal de Comptes d’una denúncia a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per possibles incompliments legals en la contractació pública.

 

Luz Guilarte ha explicat que la formació liberal ha trobat “indicis més que suficients de possibles incompliments de la normativa jurídic-pública, especialment de la Llei de Contractes del Sector Públic, per part de les diferents gerències de l’ajuntament de Barcelona” i davant aquesta situació, Guilarte ha anunciat la presentació de la denúncia davant el Tribunal de Comptes “per a posar fi a la ‘Dedocràcia’ que Colau ha instaurat en la gestió diària del consistori”. 

 

La líder de la formació liberal ha revelat que el seu partit ha realitzat una recerca exhaustiva dels comptes dels últims exercicis constatant que des del 2017 “el total de l’adjudicació de contractes un cèntim per sota del límit legal s’evidencia en gairebé 300 contractes” sostenint l’edil de Ciutadans que “Colau abusa de la contractació menor de manera massiva, arbitrària i discrecional” ja que com ha recordat “aquesta només està reservada per a situacions de caràcter puntual i no recurrent”.

 

Guilarte ha recordat en informes anteriors del propi Tribunal de Comptes s’adverteix de possibles casos de fraccionament de contractes per això ha indicat que “existeix una voluntat dolosa de trossejar contractes per a eludir els requisits i principis essencials en matèria de contractació: publicitat, llibertat d’accés, igualtat de tracte, transparència i no discriminació”.

 

Així mateix, la presidenta de Ciutadans ha anunciat la presentació d’una campanya digital sota el títol “Dedocracia” per a denunciar els abusos del govern de Colau en la contractació pública.

 

 

DEDOCRACIA

Volver a ACTUALIDAD