Actualitat

Ciutadans BCN (Cs) reclama la devolució dels imports cobrats per la taxa de recollida de residus municipals i la reducció del 50% de la taxa fins a finals d’any

by csbarcelona — 12 setembre 2020 @ 10:31
Comparte

• La presidenta de Cs a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, assegura que el tribut “suposa un càstig per a les famílies en estar vinculat al consum de l'aigua”.

Barcelona, dissabte 12 de setembre de 2020.- La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha anunciat que la formació liberal defensarà en la pròxima comissió d’Economia i Hisenda, la devolució dels imports cobrats per la taxa de residus municipals en els rebuts de l’aigua i sol·licitarà una reducció del 50% d’aquesta taxa durant la resta de l’exercici 2020.

Guilarte ha recordat que aquesta taxa lliga la seva tarifa al consum d’aigua realitzat en els habitatges, remarcant que “no diferencia la capacitat econòmica o l’esforç en el reciclatge” i ha afegit que “suposa un càstig per a les famílies en estar vinculat al consum de l’aigua”. A més, Luz Guilarte ha recordat que “la situació econòmica de la ciutat i de les famílies barcelonines s’ha vist agreujada amb la pandèmia al que cal sumar-li l’inpostàs de Colau i el PSC” i davant aquesta realitat ha reclamat a l’equip de govern “un esforç” amb l’objectiu segons ha concretat “de retornar els imports cobrats en els últims mesos i aplicar una rebaixa del 50% de la taxa fins a finals d’any”.

Finalment, la líder de la formació liberal en el consistori barceloní ha informat que atès que a l’octubre es tornaran a revisar les Ordenances fiscals per a 2021, la intenció del seu grup municipal serà demanar la retirada d’aquesta taxa fins que el govern municipal sigui capaç de demostrar les millores que ha introduït en el servei que justifiquin la seva aplicació i reclamarà que es disposi d’una fórmula que desvinculi el tribut del consum de l’aigua per a no castigar les famílies.

 

Volver a ACTUALIDAD