Actualitat

Ciutadans, Partit Popular i Barcelona pel Canvi, abandonen la comissió de regulació dels preus de lloguer davant els reiterats incompliments i la falta de diàleg per part del govern municipal

by csbarcelona — 13 juliol 2020 @ 17:11
Comparte

La portaveu adjunta del grup municipal de Ciutadans (Cs), Marilén Barceló; el portaveu del Partit Popular (PP), Óscar Ramírez i la portaveu de Barcelona pel Canvi (BxC), Eva Parera, lamenten la falta de diàleg i transparència amb els grups de l’oposició per a afrontar el problema de l’habitatge a la ciutat i renuncien a participar en la comissió de regulació dels preus de lloguer davant els reiterats incompliments amb els grups de l’oposició per part del govern municipal.

Els portaveus dels grups municipals que signen aquest comunicat conjunt, consideren que és una falta de respecte que s’exposin propostes i conclusions sobre el preu dels lloguers quan encara està vigent la comissió no permanent d’estudi sobre la regulació del preu del lloguer, tampoc s’ha constituït la comissió de seguiment i avaluació de la mesura que reserva el 30% de les noves obres a habitatge social. A més, dilueix el treball que s’està realitzant en el Pacte de Ciutat on estan implicats tots els grups del consistori i representants del sector.

D’aquesta manera, les tres formacions rebutgen el ‘Decàleg de Barcelona pel dret a l’habitatge’ presentat pel govern municipal perquè s’ha realitzat sense comptar amb la participació i el consens dels grups de l’oposició, ha estat comunicat quan ja havia estat redactat, descartant qualsevol consens en aquest àmbit, i s’impulsen mesures que fomenten l’Okupació.

Barcelona necessita un pacte i un pla d’habitatge consensuat amb tots els sectors però aquest no sols es pot aconseguir nivell local sinó que necessitem tenir una visió més metropolitana que hauria de liderar la pròpia AMB. Si volem solucionar el problema de l’habitatge, és fonamental el desenvolupament de la col·laboració públic-privada per aquest motiu censurem l’actitud frontista del govern municipal amb el sector privat.

 

Volver a ACTUALIDAD