Actualitat

Ciutadans (Cs) sol·licita la reforma de l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de Barcelona

by csbarcelona — 9 juliol 2020 @ 12:14
Comparte

• La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, explica que aquesta reforma és necessària per “reforçar els serveis socials per a evitar el col·lapse del mateix derivat per la crisi econòmica i social derivada pel COVID19”

Barcelona, dijous 9 de juliol de 2020.- La portaveu adjunta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, ha anunciat la presentació per part del seu grup municipal d’una proposta per a instar el govern municipal a la reforma de l’àrea de Serveis Socials amb l’objectiu segons ha explicat de “reforçar els serveis socials per a evitar el col·lapse del mateix derivat per la crisi econòmica i social provocada pel COVID19”.

Barceló ha recordat que durant els dos últims anys es van atendre a l’IMSS, a més de 163.000 persones amb un temps d’espera mitjà per a poder ser assistit de 19,2 dies i ha alertat que durant la pandèmia les sol·licituds d’ajuda s’han incrementat en un 20% i per aquest motiu sol·licitarà al govern municipal, entre altres mesures, que “es garanteixi un sistema d’horaris més flexibles tant per als professionals com per als usuaris que faciliti l’atenció a les persones, el treball comunitari, en xarxa i grupal”.

Segons ha concretat l’edil, amb la proposta de Ciutadans, es pretén reduir les llistes d’espera “amb un compromís d’atenció a les persones en la mateixa setmana que sol·licita l’ajuda per part de l’usuari” i per a això proposarà la creació d’una ‘Front Office’ que de resposta i realitzi les accions concretes per a evitar que els usuaris siguin derivats de manera incorrecta.

Per a poder dur a terme aquesta reforma, Marilén Barceló ha precisat que “és necessària una ordenació del Servei Bàsics d’Atenció Social (SBAS) i de la resta de tipologies dels Serveis Socials Bàsics” i per a això reclamarà que s’accepti qualsevol informe i recomanació dels professionals acreditats en les entitats socials perquè tinguin la mateixa validesa tècnica que un informe propi del SBAS.

“Els usuaris de Serveis Socials han de tenir una resposta urgent a les seves demandes i no trobar-se amb obstacles com són les llistes d’espera”, ha sentenciat Marilén Barceló.

Volver a ACTUALIDAD