Actualitat

Ciutadans (Cs) exigeix l’ampliació del Fons COVID fins als 117 Milions d’Euros

by csbarcelona — 17 juny 2020 @ 17:47
Comparte

• La presidenta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, assegura que si s'aconsegueix finalment un acord entre govern i Cs “serà beneficiós per als barcelonins, per al teixit econòmic i comercial de la ciutat”

Barcelona, dimecres 17 de juny de 2020.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) ha exigit al govern municipal l’ampliació fins als 117 milions d’Euros del Fons COVID per a aprovar de manera definitiva, en el mes de juliol, la modificació pressupostària que ha plantejat el govern municipal, segons ha explicat la presidenta de Cs en el consistori barceloní, Luz Guilarte, durant la celebració de la comissió d’economia. L’edil ha explicat que la seva formació exigirà que es destinin 27 milions d’Euros més al Fons COVID “per a afrontar l’emergència social i la crisi econòmica provocada per la pandèmia”.

Segons ha concretat la regidora Cs sol·licitarà l’ampliació de les ajudes per fill de famílies en situació de vulnerabilitat, el desenvolupament d’un Pla d’Ocupació Municipal, la creació d’un pla de dinamització comercial durant les festes de Nadal i un pla d’ajudes per a autònoms i pimes durant el segon semestre d’enguany. Luz Guilarte, en la seva intervenció ha aprofitat per a agrair que s’hagin fet efectives algunes de les propostes realitzes per Cs i que ja han estat aprovades en les últimes setmanes com són la reducció del 75% de la taxa de terrasses, del 50% del preu públic de recollida de residus per als comerços i l’ajornament del recàrrec a Barcelona de l’impost sobre l’estada en establiments turístics.

Així mateix, Luz Guilarte ha recordat que per a fer front a la crisi social i econòmica provocada pel COVID19 cal recórrer a totes les fonts de finançament possibles i en aquest sentit ha recordat que “cal continuar exigint a la Generalitat de Catalunya que retorni amb urgència el deute de més de 300 Milions d’Euros que manté amb la ciutat i que alliberi els 20M€ dels Fons FEDER retinguts”.

Guilarte ha sol·licitat al govern municipal “un esforç per a poder augmentar els recursos” ja que com ha explicat, si finalment s’aconsegueix un acord, aquest “serà beneficiós per als barcelonins, per al teixit econòmic i comercial”.

Malgrat les diferències que tenim amb el govern, es necessiten mesures urgents i contundents que només es poden aplicar des del diàleg i el consens”, ha sentenciat Luz Guilarte.

 

Volver a ACTUALIDAD