Actualitat

Ciutadans (Cs) sol·licita transparència en la gestió i en l’assignació de contractes menors a Barcelona

by csbarcelona — 15 juny 2020 @ 12:45
Comparte

• El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, anuncia una proposta que posi fi a l'elevat volum de contractacions directes que es realitzen.

Barcelona, dilluns 15 de juny de 2020.- El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, ha anunciat la presentació, per part del seu grup municipal, d’una iniciativa per a sol·licitar al govern de Colau transparència en la gestió i en l’assignació dels contractes menors a Barcelona.

Paco Sierra ha denunciat l’elevat volum de les contractacions directes que es realitzen, tant per part de l’ajuntament de Barcelona com del conjunt d’empreses municipals, i davant aquesta situació ha reclamat una major transparència en la gestió municipal. Sierra ha explicat que sol·licitaran el govern de Colau i Collboni que la contractació menor “s’utilitzi únicament en aquells casos en què existeixi una situació puntual” mentre que la resta de prestacions que tinguin caràcter recurrent es licitin mitjançant el procediment obert.

Així mateix ha detallat que Cs formularà la petició perquè “pràcticament desapareguin” les autoritzacions de despesa genèriques i les bestretes de caixa fixa. En aquest sentit, Sierra ha concretat que aquest tipus de contractacions “han de limitar-se a situacions molt puntuals i amb caràcter residual”. L’edil també ha anunciat que la seva formació exigirà que aquelles empreses que estan sent investigades per corrupció en matèria de contractació pública “siguin excloses de l’assignació directes de contractes”.

Finalment, el regidor també ha explicat que Cs requerirà una major transparència en la publicació dels contractes menors, tant de l’ajuntament com de la resta d’empreses municipals, perquè aquests siguin accessibles “durant els quinze dies posteriors a la finalització de cada trimestre”.

 

Volver a ACTUALIDAD