Actualitat

Cs Barcelona reclama que els fons FEDER assignats a Barcelona i retinguts per la Generalitat es destinin a pal·liar la crisi del COVID19

by csbarcelona — 14 maig 2020 @ 16:18
Comparte

• La presidenta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, adverteix que “la quantia retinguda ronda entre els 14 i els 18 milions d'Euros”.

Barcelona, dijous 14 maig de 2020.- La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha anunciat que la seva formació sol·licitarà al govern municipal que reclami a la Generalitat de Catalunya els fons FEDER assignats a la ciutat i que es troben retinguts.

Luz Guilarte ha explicat que aquestes partides s’emmarquen dins del programa operatiu d’inversions en creixement i ocupació (2014-2020) que tenia un import de 40 milions d’Euros i en aquest sentit ha advertit que “la quantia retinguda ronda entre els 14 i els 18 milions d’Euros”.

L’edil ha anunciat que a causa d’aquesta situació, la formació liberal proposarà a l’equip de govern que “reclami de manera urgent” la quantia retinguda perquè es destinin aquestes partides per a fer front a la crisi social i econòmica provocada pel COVID-19 a la ciutat. La líder de la formació liberal en el consistori barceloní ha detallat que “actualment la UE permet que els fons que no hagin estat executats puguin destinar-se a l’emergència post-COVID19” i ha insistit en la necessitat que “es destini aquest diners per a ajudar a les persones més afectades per la crisi”.

Sobre la possibilitat que la Generalitat no alliberi els fons, Luz Guilarte ha recordat que Colau i Collboni estan en una taula bilateral amb la Generalitat i els ha demanat “que reclamin aquests fons i no continuïn perdonant el deute ciutadà que arrossega el Govern de més de 300 milions d’Euros amb l’Ajuntament” i ha sentenciat que “no podem renunciar a aquests fons en un moment en el qual cal buscar fonts de finançament que compensin la caiguda dels ingressos municipals”.

 

Volver a ACTUALIDAD