Actualitat

Ciutadans (Cs) presentarà al govern municipal un pla local de foment i reactivació cultural per a Barcelona

by csbarcelona — 5 maig 2020 @ 16:28
Comparte

· La presidenta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, detalla que la proposta “compta amb més de 60 iniciatives per a ajudar al sector cultural de la ciutat”

Barcelona, dimarts 5 de maig de 2020.-  La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha anunciat la presentació, per part de la formació liberal, al govern municipal d’un pla local de suport al sector cultural i que com ha detallat la regidora “compta amb més de 60 iniciatives per a ajudar al sector cultural de la ciutat”.

Luz Guilarte ha incidit en la necessitat de “no deixar abandonat a un sector dinamitzador i econòmic tan important per a la ciutat” i en aquest sentit ha concretat que la proposta de Cs es basa en pla de foment i reactivació de la indústria cultural perquè com ha detallat la líder de la formació liberal en el consistori barceloní “és el moment que l’ajuntament d’un suport unànime i ferm al sector cultural”.

Per a Guilarte, “Barcelona necessita un fort impuls a nivell cultural i per a això és necessari que sigui el propi ajuntament qui ho estimuli” i ha concretat que les iniciatives que presentarà Cs al govern municipal “posen èmfasi en un model cultural de la ciutat que sigui accessible, digital, divers, avantguardista i de qualitat”.

La regidora ha volgut avançar algunes de les més de 60 propostes que seran presentades al govern municipal i entre les quals destaquen segons ha concretat Luz Guilarte, “la reducció de l’IBI per a locals dedicats a l’activitat escènica i cultural, la disminució de la taxa d’ocupació de via pública per a activitats culturals, l’impuls d’un programa d’ajudes a la creació artística local, la creació de l’Oficina de Projectes Culturals (*OPC) per a l’assessorament a empreses i agents culturals, la instauració de la ‘Film Office’ que faciliti la interlocució i l’execució de rodatges cinematogràfics a la ciutat i la reactivació urgent d’espais culturals en desús com són la Sala Muntaner, Teatre Principal, l’antiga Sala Beckett o el Teatre del Taller Masriera”.

Finalment, Luz Guilarte ha volgut destacar la riquesa dels actius culturals de la ciutat i per aquest motiu ha subratllat que “Barcelona ha d’aspirar a la capitalitat cultural” ja que com ha remarcat “reforça els valors de la ciutat i contribueix a la dinamització econòmica i de l’ocupació de qualitat”.

 

Volver a ACTUALIDAD