Actualitat

Ciutadans (Cs) sol·licita l’augment de l’atenció telefònica i telemàtica dels serveis socials de Barcelona

by csbarcelona — 24 març 2020 @ 15:26
Comparte

• La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, detalla que “moltes trucades no estan sent ateses”

Barcelona, dimarts 24 de març de 2020.-  La portaveu adjunta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, ha requerit al govern municipal l’augment de l’atenció telefònica i telemàtica dels serveis socials del consistori barceloní ja que com ha explicat “els usuaris exposen que moltes trucades no estan sent ateses i el temps d’espera és més del que hauria de ser”.

L’edil ha detallat que actualment hi ha obert 9 dels 43  centres  de serveis socials que habitualment funcionen en els districtes de Barcelona i  per aquest motiu ha sol·licitat “l’augment dels canals telefònics i telemàtics, tant al matí com a la tarda, com a alternativa als centres  que es troben tancats” ja que com ha insistit “aquests centres són de vital importància davant l’emergència que estem vivint”.

Finalment, Barceló ha subratllat la necessitat d’incrementar l’atenció a distància, com a mesura de prevenció tant per als professionals i usuaris dels centres per a evitar el contagi i l’expansió del Covid-19.

Volver a ACTUALIDAD