Actualitat

Ciutadans sol·licita el reforç del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a persones dependents de Barcelona

by csbarcelona — 20 març 2020 @ 12:19
Comparte

• La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona reclama “un esforç per a garantir l'assistència a un col·lectiu molt vulnerable”

Barcelona, divendres 20 de març de 2020.- La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, Marilén Barceló, ha agraït el treball i esforç de tots els professionals de l’àmbit social i sanitari que estan treballant aquests dies tan complicats de lluita contra el COVID-19 i ha ofert la col·laboració de la formació liberal per a donar suport a qualsevol iniciativa que millori la vida dels barcelonins. Al mateix temps, ha sol·licitat a l’equip de govern el reforç del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) davant el confinament que sofreixen els ciutadans barcelonins. L’edil ha explicat que “en aquests moments l’atenció domiciliària és fonamental per a moltes famílies” i per tal motiu ha reclamat “un esforç per a garantir l’assistència a un col·lectiu molt vulnerable” i que s’asseguri el material necessari per a evitar contagis entre els treballadors del servei.

Així mateix, Barceló ha proposat l’habilitació d’un servei per a la detecció de persones majors no usuàries del servei de tele assistència i del SAD i que puguin necessitar ajuda aquests dies amb l’objectiu segons ha detallat de “garantir el benestar físic, psicològic i social dels nostres majors”. De la mateixa forma, la regidora de la formació liberal ha plantejat la possibilitat de la creació d’una línia municipal d’atenció telefònica associada al 010 específica per a l’atenció ciutadana pel Coronavirus i una altra d’ajuda a la salut mental amb l’objectiu segons ha dit de “detectar i pal·liar la solitud, l’aïllament i l’abandó de persones vulnerables” així com “per a tractar la simptomatologia que sorgeixi davant la situació que estem vivint”.

Finalment, Barceló ha requerit l’ampliació immediata del Fons Extraordinari d’Ajudes d’Emergència Social de menors. L’edil ha detallat que “s’ha d’ampliar a 100 Euros de manera immediata perquè les famílies amb més d’un fill puguin tenir aquesta ajuda a partir de la setmana vinent”.

Volver a ACTUALIDAD