Actualitat

Ciutadans (Cs) sol•licita al govern municipal de Barcelona de manera urgent la implementació de mesures preventives temporals per a fer front a la crisi del Coronavirus

by csbarcelona — 10 març 2020 @ 18:19
Comparte

• La presidenta de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, demana “més transparència i informació detallada a la ciutadanía”

Barcelona, dimarts 10 de març de 2020.-  La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha sol·licitat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que implementi de manera urgent mesures preventives temporals per a fer front a la crisi del Coronavirus i comanda “més transparència i informació detallada a la ciutadania” per part de l’equip de govern.

Luz Guilarte ha sol·licitat a l’equip de govern que s’implementin mesures en els edificis i equipaments públics municipals, així com el control del seu compliment perquè com ha advertit “fins avui no s’ha elevat la vigilància sanitària en els diferents edificis públics municipals”.

La regidora ha instat al govern municipal de Colau i del PSC que “es prenguin les mesures oportunes per a preservar la salut de tots els treballadors dels edificis públics municipals, incloent-hi els del propi Ajuntament”. Entre aquestes mesures, la regidora ha sol·licitat que s’estudiï la possibilitat d’establir mesures sobre el volum d’afluència de persones a determinats espais públics on hi hagi col·lectius de risc com a equipaments esportius, centres cívics o centres residencials

La líder de la formació liberal en el consistori barceloní ha exigit l’elaboració d’un pla econòmic i fiscal de suport amb l’objectiu, segons ha detallat d’ “ajudar a minimitzar l’impacte econòmic d’aquesta crisi en el teixit comercial de la ciutat”. Entre les mesures que hauria de contemplar aquest pla la regidora està “la necessitat de buscar alternatives per a les activitats més afectades, una moratòria en l’aplicació de les Ordenances Fiscals i la creació d’un canal d’informació per a empreses i autònoms amb la finalitat d’orientar sobre les mesures de prevenció i actuació a seguir”.

Finalment, Luz Guilarte ha mostrat la seva col·laboració al govern municipal en totes aquelles mesures que garanteixin “la seguretat, la salut i la protecció del conjunt dels barcelonins”.

 

Volver a ACTUALIDAD