Actualitat

Ciutadans sol•licita la creació a Barcelona d’una Oficina d’Assumptes Gitanos (OAG)

by csbarcelona — 11 febrer 2020 @ 14:29
Comparte

• Paco Sierra, portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'ajuntament de Barcelona, assenyala que la finalitat de la OAG ha de ser “la defensa dels drets, llibertats i cultura del poble Gitano”

Barcelona, 11 de febrer de 2020.- Francisco Sierra, portaveu de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona ha anunciat la petició de la formació liberal de la creació en el consistori barceloní de l’Oficina d’Assumptes Gitanos (OAG) amb l’objectiu de defensar els drets, les llibertats i la cultura gitana a la ciutat.

Segons ha explicat l’edil, la finalitat de la OAG ha de ser “la defensa dels drets, llibertats i cultura del poble Gitano” i ha detallat que entre les funcions que hauria de recollir aquesta oficina estarien “la de defensar, promoure i estudiar els drets, la llengua, la història i la cultura del poble gitano”. Així mateix, Sierra ha destacat que en aquest nou organisme hauria d’“intervenir davant qualsevol actitud o acte de xenofòbia, discriminació o antigitanisme” així com ha de promoure “la integració, la cohesió social, escolar i laboral de la joventut i la infància gitana”.

Sierra ha subratllat la importància d’una oficina d’aquestes característiques “per a millorar la integració del poble gitano” i ha avançat que si finalment es crea la OAG “aquesta hauria d’estar dirigida per un representant del poble gitano”.

 

 

Volver a ACTUALIDAD