Actualitat

Mejías: “Colau ha creat un problema entre salut i cultura on no hi havia per l’ampliació del MACBA”

by csbarcelona — 4 febrer 2019 @ 13:06
Comparte

La regidora de Cs afirma que "Colau està enfrontant dos sectors per dues ampliacions d'espais per al MACBA i al CAP Raval Nord perfectament compatibles"

Barcelona, ​​dilluns 4 de febrer de 2019. La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Carina Mejías, ha afirmat que “Colau ha creat un problema entre salut i cultura on no hi havia per l’ampliació del MACBA”. La regidora de la formació taronja ha destacat que “el desinterès de Colau per la cultura ha estat la seva principal estratègia per anar contra un sector que considera elitista”. Mejías ha explicat que el govern municipal va votar a favor del Pla Estratègic que preveia l’ampliació del museu MACBA a la capella de la Misericòrdia, amb un període de cessió de l’edifici de 30 anys, i per a la qual ja hi ha els fons necessaris per a la seva ampliació immediata gràcies als 5.5 milions d’euros proporcionats per altres administracions. L’esmentat Pla Estratègic també va ser aprovat, per majoria, pel consell del MACBA en què l’Ajuntament és majoritari, per la qual cosa Mejías ha argumentat que “no hi ha cap justificació per trencar l’acord assolit l’any 2017”.

Per a la regidora de Cs a Barcelona, ​​”Colau està enfrontant dos sectors per dues ampliacions d’espais per al MACBA i al CAP Raval Nord perfectament compatibles” en voler “imposar la seva ideologia” amb la cessió de la capella per a la implantació del CAP Raval Nord. Mejías ha insistit que l’ampliació i modernització del CAP és “absolutament necessària”. No obstant això, també ha defensat que el projecte presentat per la fundació del museu “fa perfectament compatibles l’ampliació dels dos equipaments”, deixant el CAP en la seva ubicació actual i aprofitant l’antic sanatori antituberculós per a la seva ampliació, sense necessitat d’anul·lar el projecte del MACBA sobre la capella.

Volver a ACTUALIDAD