Actualitat

Barceló: “Barcelona s’està convertint en una trista acampada de persones sense llar per la inacció del govern de Colau”

by csbarcelona — 14 maig 2018 @ 14:06
Comparte

La regidora de Cs demana la creació de places residencials per a tots els membres d'una família i no només una part així com espais perquè accedeixin amb les seves mascotes

Barcelona, ​​dilluns 14 de maig de 2018. La regidora del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Marilén Barceló, ha denunciat que “Barcelona s’està convertint en una trista acampada de persones sense llar per la inacció del govern de Colau”. I és que per Barceló, un ajuntament “la bandera són els drets socials” no pot permetre que hi hagi “més de 70 assentaments irregulars i 1.026 persones dormint al carrer”.

Per això, la regidora de la formació taronja sol·licitarà en la pròxima Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que s’incloguin en el pla de lluita contra el sensellarisme una sèrie de mesures com la creació de places per a tots els membres d’una família i no només una part. “Hi ha casos en què s’ofereix plaça a mare i fills però no al marit. Com és possible que separin a una família?”, s’ha preguntat Barceló. La regidora de Cs també proposarà la creació d’espais perquè les persones sense llar puguin accedir amb les seves mascotes.

Barceló també reclamarà que s’incrementin les taquilles i els trasters perquè les persones sense llar puguin deixar les seves pertinences i que s’ampliïn els horaris dels serveis d’higiene. “El govern de Colau fa gala de les seves polítiques socials però el servei està limitat a 10 espais per a dutxar-se de forma gratuïta amb cita prèvia”, ha matisat. “Sense cita prèvia només poden dutxar-se en dos espais”, ha afegit. Finalment, i tenint en compte que els menjadors i albergs socials estan repartits per tota la ciutat, l’edil de la formació taronja plantejarà ajudes al transport.

Volver a ACTUALIDAD