Actualitat

Ciutadans demana a Colau que compleixi la seva paraula i presenti l’avantprojecte per als usos de la Model abans de final d’any

by csbarcelona — 15 juny 2017 @ 17:26
Comparte

L'edil Koldo Blanco li recrimina que “faci servir els processos participatius com coartada per demorar els projectes que no creu prioritaris”

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, Koldo Blanco, ha criticat l’anunci del govern municipal d’Ada Colau que deixa la transformació urbanística de la Model per al proper mandat perquè “l’Eixample té un dèficit històric d’equipaments que podria començar a compensar-se amb la recuperació del solar de l’antiga presó”. Blanco ha recordat que el govern de Colau es va comprometre textualment a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del passat 18 de gener “a presentar en el termini de deu mesos un avantprojecte que defineixi el futur ús de l’espai de la Model”.

El compromís, recolzat majoritàriament pels grups municipals i pel propi equip de govern, va ser fruit d’una proposició presentada per Cs, que també emplaçava a què l’avantprojecte sobre els usos del solar fos “debatut” per la pròpia comissió abans de finals d’any.

L’edil de la formació taronja ha criticat que l’equip de govern municipal “condicioni l’inici de la redacció del projecte al resultat d’una consulta veïnal”, que retarda tots els terminis i que tampoc serà vinculant. “Colau utilitza els processos participatius com coartada per demorar i ajornar els projectes que no creu prioritaris, com ha ocorregut també amb la reforma de Via Laietana”. “L’Eixample no pot esperar dos anys més al fet que es prengui una decisió”, ha conclòs el regidor de Cs.

Volver a ACTUALIDAD