Actualitat

Paco Sierra insta Colau a que aclareixi “si el descens de l’assistència a judicis de la Guàrdia Urbana té intencionalitat política”

by csbarcelona — 18 novembre 2015 @ 18:17
Comparte

Segons un informe municipal facilitat a C’s, les hores que els agents de la policia local dediquen a acudir a tribunals han caigut entre un 110% i un 148%

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a Barcelona, Paco Sierra, ha sol·licitat avui al govern municipal que “aclareixi si el descens d’assistència a judicis de la Guàrdia Urbana té intencionalitat política”, en comprovar que les hores que dediquen els agents a aquesta causa “ha descendit dràsticament des que Ada Colau va arribar a l’alcaldia”.

Segons un informe municipal*, la policia local ha dedicat 850 hores al juny, mentre que es preveia que hi anessin 2.201, i el 2014 en van ser 3.594. La caiguda va continuar al juliol, amb 462 hores, enfront de les 2.260 previstes i les 3.690 de l’any anterior; i al setembre, amb 542 hores, davant les 2.082 previstes i les 3.400 del 2014.

El portaveu ha explicat a la Comissió de Presidència que “l’informe l’ha aportat el govern a petició de C’s”, que va sol·licitar “les partides referents a la policia local desglossades per estudiar al detall el cost de les ampliacions de jornades”.

Sierra ha lamentat que el comissionat de Seguretat, a qui anava dirigida la pregunta, “no hagi estat capaç de donar una explicació i, a més, hagi negat unes dades facilitades pel propi ajuntament”. “Si el senyor Recasens desconeix l’explicació i el propi informe municipal, haurem de demanar que comparegui la màxima responsable en la matèria, que és l’alcaldessa Ada Colau”, ha assenyalat el regidor.

Volver a ACTUALIDAD