Actualidad

Ciutadans sol•licita que les zones hospitalàries del Vall d’Hebron i del Mar quedin excloses de la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

by csbarcelona — 6 noviembre 2019 @ 14:30
Comparte

• Celestino Corbacho sol•licita que en episodis d'alta contaminació atmosfèrica “el transport públic a Barcelona sigui totalment gratuït”

Barcelona, a 6 de novembre de 2019.- El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona ha registrat un total de vuit al·legacions a l’ordenança relativa a la restricció de la circulació de determinats vehicles a la ciutat entre les quals destaca la sol·licitud per a l’exclusió de les zones hospitalàries del Vall d’Hebron i de la Mar de la Zona de Baixes Emissions (*ZBE) de Barcelona. El regidor, Celestino Corbacho, ha explicat que “tots dos centres hospitalaris donen servei més enllà de la ciutat de Barcelona” i en conseqüència “s’ha de facilitar l’accés a veïns d’altres municipis que puguin necessitar dels serveis d’aquests centres” i ha reclamat que la ZBE quedi circumscrita a l’àmbit de les rondes de dalt i del litoral.

A més de l’exclusió de les zones hospitalàries anteriorment citades, Cs també ha exigit el canvi de l’horari de restricció de vehicles. Corbacho ha detallat que la proposta presentada reivindica la finalització de la limitació horària a les 16.00 del divendres, en lloc de les 20.00 com està prevista, amb l’objectiu de “facilitar i escalonar la sortida de vehicles i que no coincideixi amb la gent que sali de treballar”.

Corbacho, també ha anunciat que Cs sol·licitarà que en episodis d’alta contaminació atmosfèrica “el transport públic a Barcelona sigui totalment gratuït” i la sol·licitud d’una ampliació de la moratòria de 12 a 24 mesos per als vehicles de les categories N1 i N2, utilitzats habitualment per comerciants, firaires i autònoms. El regidor ha precisat que “un any és un temps massa breu per a l’actualització del parc mòbil en el sector del petit transport, de marxants, de firaires i, en general, dels autònoms” i en aquest sentit ha reclamat que “el període de la moratòria s’estengui a dos anys”.

Finalment, Corbacho ha proposat crear un servei d’atenció directa per als afectats i ha criticat que els annexos de l’ordenança puguin modificar-se per decret de l’alcaldia.

 

Volver a ACTUALIDAD