Actualidad

Ciutadans rebutja l’augment de la pressió fiscal als barcelonins prevista pel govern municipal

by csbarcelona — 21 octubre 2019 @ 20:12
Comparte

• Luz Guilarte, presidenta de Cs a l'ajuntament de Barcelona, assegura que “Ciutadans no donarà suport a un ‘impostàs’ que perjudica a la butxaca dels barcelonins”

Barcelona, a 21 d’octubre de 2019.- La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha retret al govern municipal l’augment de la pressió fiscal als barcelonins prevista per a l’any vinent. En la seva intervenció a la comissió d’economia celebrada aquesta tarda, Guilarte ha recordat que “Barcelona és una de les ciutats espanyoles amb major pressió fiscal” i ha qualificat de “gran irresponsabilitat” i “d’impostàs” la pujada d’impostos prevista per al pròxim exercici.

L’edil ha insistit que la ciutat “no necessita més recaptació, sinó una millor gestió dels recursos” i ha alertat que “l’impostàs es planteja enmig d’un context econòmic de desacceleració”. En aquest sentit, Guilarte ha sol·licitat “la congelació de les taxes i impostos en un moment, a més a més, tan complicat com el que està travessant la ciutat” i ha reiterat que “Ciutadans no donarà suport a un ‘impostàs’ que perjudica a la butxaca dels barcelonins”. La regidora també ha rebutjat l’increment previst de l’IBI, entre altres impostos i ha exigit al govern bipartit que retirin la proposta presentada perquè “no té cap sentit i queda fora de tota lògica des d’un punt de vista econòmic i de la responsabilitat que té el govern municipal”. “És una injustícia el carregar sobre comerciants, pimes, autònoms i en el conjunt dels barcelonesos la mala gestió municipal”, ha sentenciat.  

Per part seva, la regidora Marilén Barceló, durant la celebració de la comissió de drets socials, ha aconseguit el compromís del govern municipal per a la realització d’un pla de xoc per a la detecció, prevenció i intervenció per a les persones que sobreviuen als carrers de la ciutat. Barceló, ha destacat que en l’última dècada, les persones sense llar han augmentat un 72% i ha recordat que “aquesta nit més de 1.200 persones dormiran als carrers de Barcelona”. La regidora ha denunciat que en una ciutat on es presumeix d’inversió social “el 46% de les persones sense llar reconeixen que no han estat atesos per cap treballador social”.

Finalment, Ciutadans també ha aconseguit l’aprovació de la proposta que sol·licitava a l’ajuntament de Barcelona al fet que s’insti a la Generalitat de Catalunya a la construcció d’una residència i centre de dia per a majors en el solar del carrer Benavent, en el districte de les Corts. Marilén Barceló ha recordat que “aquesta instal·lació porta un retard de més de 20 anys” i ha lamentat que “quan Colau i Torra es reuneixen, no es recorden de les coses prioritàries per a la ciutat com és aquesta instal·lació”.

Volver a ACTUALIDAD